ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΟΥΛΑΣ

MD, PhD, FEBGH

Ιατρική Σχολή:

Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδίκευση:

Ενδοσκόπηση πεπτικού συστήματος.
Παθήσεις χοληφόρου συστήματος
και παγκρέατος.

Ειδικά ενδιαφέροντα:

Βασική και Κλινική έρευνα
στη Γαστρεντερολογία.

Άλλοι τίτλοι:

Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών.
Fellow of the European Board of Gastroenterology and Hepatology (EBGH).
Member of the European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE).

Ο Αθανάσιος Σιούλας είναι ιατρός-γαστρεντερολόγος, συνεργάτης του νοσοκομείου «Υγεία», ενώ διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο.

Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές. Το 1996 εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2002 με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Το 2010 αναγορεύθηκε σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στην Ηπατογαστρεντερολογική Μονάδα της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf (UKE) στο Αμβούργο Γερμανίας. Αντικείμενο της μετεκπαίδευσής του υπήρξαν οι παθήσεις του παγκρέατος και των χοληφόρων με έμφαση στις ενδοσκοπικές τεχνικές διάγνωσης και αντιμετώπισής τους (ΕRCP, χολαγγειοσκόπηση).

Εκτός των κλινικών του δραστηριοτήτων, ο Αθανάσιος Σιούλας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βασική και κλινική έρευνα στον τομέα της γαστρεντερολογίας και πλήθος εργασιών του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=sioulas+a) και παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Επιπρόσθετα, είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ), του European Board of Gastroenterology and Hepatology (EBGH) και της European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE).

Σήμερα ο ιατρός ασκεί γενική γαστρεντερολογία και ηπατολογία καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, με έμφαση στις ενδοσκοπικές μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας. Ο Αθανάσιος Σιούλας συνεργάζεται στενά με κορυφαίους χειρουργούς, ογκολόγους, ακτινολόγους και ακτινοθεραπευτές με στόχο την παροχή στους ασθενείς του υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες.